Gratis verzending in de Benelux

Our Change 

Forward™


Het Cole Haan Change Forward™-initiatief belichaamt onze doelen en ons streven om onszelf en de wereld om ons heen te verbeteren.

In de bijna 100 jaar dat we bestaan is er veel veranderd. Nu is het ook voor ons tijd om te veranderen. We verbeteren ons Grand.36Ø Design & Engineering System en focussen op het vinden van innovatieve manieren om onze producten duurzamer te maken, zonder afbreuk te doen aan prestaties, functies en vakmanschap. Het is een proces, maar alle grote veranderingen beginnen met een paar eerste stappen in de goede richting.


Onze missie:
duurzame innovatie in onze producten.

De werking van het menselijk lichaam is de centrale focus van ons Grand.36Ø Design & Engineering System. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren waarop onze producten natuurlijke, menselijke prestaties kunnen aanvullen. Dit noemen we ‘natuurlijk ontwerp’.

Ons doel is om de betekenis van ‘natuurlijk ontwerp’ te verbreden door actief te zoeken naar milieubewuste, natuurlijke of gerecyclede materialen voor veel van onze productonderdelen. Voor lederen onderdelen stellen we verantwoordelijke aanschaf voorop.

Iedere dag bij Cole Haan is werk in uitvoering. We leren—en leren af—bij iedere stap die we zetten. Deze manier van denken integreren we in ons werk. We zoeken actief naar partners en leveranciers die onze missie delen. Onderweg komen we veel doorbraken tegen en corrigeren we misstappen.

De stappen die we zetten voor Change Forward.™

Als je het woord DUURZAAM naast de producten van Cole Haan ziet staan, weet je dat minimaal 25% van het gewicht van dat product uit natuurlijk of gerecycled materiaal bestaat.Een aantal van onze DUURZAME producten bevat veel hogere percentages van duurzame materialen, en we blijven manieren zoeken om dat te verbeteren. Dat doen we zo:

We streven ernaar om vier belangrijke voordelen te bereiken met onze producten:

Eerst vragen we onszelf af hoe we doordachte eenvoud aan kunnen brengen in onze ontwerpmethoden. Zo maken we allereerst gestroomlijnde producten met minder ingrediënten en minder impact.Dan kijken we naar de natuur en proberen we oplossingen en natuurlijke of uit de natuur aangepaste materialen te incorporeren.

Als we leer gebruiken, zorgen we voor een verantwoordelijke aanschaf door op zoek te gaan naar looierijen die gecertificeerd zijn door de Leather Working Group.

Onze DUURZAME producten bevatten ook onderdelen die gemaakt zijn van gerecycled of opnieuw samengesteld materiaal en voldoen aan de behoeften van onze klanten. Van gerecyclede draden in onze schoenen tot post-consumentenafval in onze verpakkingen; we blijven zoeken naar nieuwe manieren om afval te verminderen en bestaand materiaal opnieuw te gebruiken. Minder gebruik; meer verdienste.

Voor andere materialen (die we gebruiken zodat onze producten voldoen aan onze strenge prestatienormen en geschikt zijn voor langdurig gebruik) proberen we afval zoveel mogelijk te verminderen.


COLE HAAN INTRODUCEERT

Generation ZERØGRAND II

MET FLOWERFOAM™

Toen het ontwerp van onze eerste DUURZAME schoen van start ging, begonnen we vanaf nul en ontwikkelden we een revolutionaire schoen met paardenbloemen. Ja, paardenbloemen. 

Onze gepatenteerde FlowerFoam™-zool is gemaakt met een minimum van 25% natuurlijk paardenbloemrubber. Dat is pas flower power! 

En dat niet alleen, we hebben telkens gerecycled materiaal gebruikt om een schoen te ontwerpen die qua gewicht uit meer dan 25% gerecycled materiaal bestaat. 
Fellow Travelers

Samen groei je sterker.

Repsonsible
 leather sourcing

 Wij zijn lid van de Leather Working Group. Wij streven naar een verantwoordelijke aanschaf van leer en waar mogelijk stappen we over op plantaardige en gerecyclede alternatieven. Zo wordt onze voetafdruk nog kleiner.


Lees meer

Schoon, veilig
drinkwater

 Planet Water Foundation levert schoon, veilig drinkwater aan meer dan 2 miljoen mensen in 15 landen. Wij zijn trots op met hen te werken aan hun missie om "de gezondheid en het welzijn van kinderen in de meest verarmde gemeenschappen ter wereld te transformeren". We dragen bij aan hun inspanningen om de gemeenschappen rondom onze zusterfabrieken in India van schoon drinkwater te voorzien.

Bescherming 
van arbeiders

We werken samen met onze zusterfabrieken om naleving van onze Gedragscode te waarborgen door interne en externe audits en vermogensopbouw. Hierbij leggen we de nadruk op managementsystemen en samenwerking met andere merken, en zoals blijkt uit ons partnerschap met Social Accountability International, een wereldwijde, niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor mensenrechten op het werk.


SHOP ONZE DUURZAME COLLECTIE


Generation ZERØGRAND II

SHOP HERENGeneration ZERØGRAND II

SHOP DAMES